Cum sa alegi un barbat – partea III

Tot de la Omul de la Munte.

“Azi îi dai telefon şi-l întrebi ingenuă dacă nu cumva umbreluţa ta a rămas la El, deşi dacă te uiţi la poşetă, mânerul i se vede de aici, din sufragerie. Dacă-ţi răspunde ” păi, nu te-ai întors după ea, ieri?” asta vrea să spună că va fi atent la toate acţiunile tale şi deci, ia aminte! Dacă spune “da, este la mine!” asta înseamnă că este un mincinos original, că ştie să improvizeze, că va face faţă unei situaţii ivite de niciunde, dar mai ales că i-ai atras atenţia şi va marşa pe elementul surpriză apărând la întâlnire cu o superbă umbrelă de damă. Un răspuns ca: “nu ştiu ce-ai făcut cu ea” poate demonstra că, fie este pafarist, fie a turbat de la ochii tăi şi altceva pentru El nu există. În oricare din cazuri, tu n-ai dat telefon pentru pârdalnica aia de umbrelă, ci pentru a-i smulge o cerere de a vă vedea.

Fă câteva mofturi în primele ceainării în care poposiţi şi ridică-te de la masă pentru nişte motive puerile: muzica prea tare, nu au muzică, picolo se mişcă călare pe un melc. Nici în ultima ceainărie să nu fii întru totul de acord cu masa aleasă de picolo. Roagă-l pe El, să-i indice lui picolo “masa de colo”. Mascat sau nu, El o să strâmbe niţel din nas, dar acasă, pe pernă, când va derula filmul serii (pe care sper că nu-l veţi viziona împreună chiar de la a doua întâlnire) va aprecia faptul că nu şi-a găsit o farfuză care stă docilă ca un lollypop în borcan. Fii un peek năzuroasă! Pe lângă ceai, comandă şi o dulceaţă de caise cu sâmburi şi un pahar cu apă. Picolo o să caşte ochii cât brioşele, dar lăsă-l p’ăsta, că doar asta-i meseria lui! Uită-te mai degrabă la El ce reacţie are! Dacă şi El va căsca ochii, nu se va ridica vreodată peste nivelul meseriei de picolo cu beretă şi şorţuleţ. Reacţia normală ar fi să îndese la picolo în şorţuleţ o bancnotă şi să-i indice la ureche de unde să cumpere urgent un borcan de dulceaţă de caise. Cu sâmburi. Picolo o să se întoarcă ridicând dezamăgit din umeri, încă de la intrare, cu o cutie de conserve cu compot de ananas vietnamez bucăţi. Fii vrăbiuţă şi cere nişte d’ăsta vietnamez bucăţi. Bea apa şi nu te atinge de vietnamez.

Supune-l acum la o caznă din meniul tău: fredonează ceva fals, varsă peekul ăla de apă rămas, uită-te la ceasul lui şi spune-i că n-ai mai văzut ceas “Pobeda” de 20 de ani. O situaţie de stres este foarte elocventă în comportamentul viitorului El. Dacă nu se strâmbă când falsezi, să te aştepţi ca toată urechea lui muzicală să perceapă, la nunţi, numai populara şi manelele. Celelalte să le bea pe băncuţa de afară. Dacă dă cu mâna pe jos apa de pe masă cum crezi că va face cu şpriţul vărsat pe masa din bucătărie? Dacă scoate ceasul cu mişcări lente şi-l aruncă peste spate, înseamnă că eşti nepreţuită. Un Breitling nu se aruncă pe spate, decât dacă nimic nu-i mai important în lumea lui mai mult decât tine.

El poate ieşi elegant din cazna artificial creată, numindu-te “Dulceaţa mea”, apelativ alcătuit din substantivul “dulceaţă” care i-a amintit de cele mai frumoase clipe ale copilăriei, când dulceaţa bunicii venea la pachet cu parfumul fericirii şi pronumele posesiv “mea”, care după părerea ta este prea posesiv. Nu şi după a lui!

Fii indulgentă! Dacă soarbe cafeaua, fă şi tu cu ceaiul la fel şi întreabă-l dacă i-a plăcut. El spune “da”, e clar c-o să vă întreceţi în mârlănii toată viaţa. Dacă răspunsul este “nu”, înseamnă că are reflexul lui Pavlov în dânsul şi va deprinde repede că dacă şi tu arunci şosetele una pe bec şi una pe microunde, că dacă şi tu laşi capacul ridicat, că dacă şi tu stai cu frigiderul deschis un sfert de oră uitând de ce ai fost trimisă, că dacă şi tu cânţi tare şi fals de scoli copiii când te pudrezi, nepreţuitul El va sesiza când greşeşte şi în câţiva ani se va corecta.

Întreabă-l de mama lui. Dacă “mama face şi mama drege” prea mult, înseamnă că încă locuieşte cu părinţii şi unde să mai aibă loc, într-un singur apartament, şi părinţii tăi?! Dacă totuşi spune că o vizitează când şi când, înseamnă că vizita zilnică a soacrei nu îl va deranja decât la meci şi la ştiri pe care le urmăreşte de când vine acasă şi până pleacă scorpia.”

 

Leave a comment