De facut weekendul asta

1. Pate de rosii deshidratate

500ml apa filtrata/Bucovina

250 gr rosii deshidratate

1 morcov mic ras maruntel

frunze de busuioc sau busuioc uscat maruntit

un catel de usturoi / cateva felii de ceapa deshidratata sau coapta

50ml de ulei de masline care poate fi cel in care s-au tinut rosiile deshidratate

Evident toate se pun in blender cu f putin lichid. Va sugerez un blender mic. Sau le pasati.

Se poate adauga pe deasupra feliei de paine unse cu acest pate si un pic de parmezanul vegetarienilor: fulgi de drojdie inactiva

Pasta formata se poate pastra intr-un borcanel cu un pic de ulei pus deasupra. Timp de pastrare 2 zile max.

2. Pate de masline deshidratate

La fel ca la pate de rosii deshidratate cu mentiunea: deshidratam maslinele [verzi sau negre cum dorim], in loc de morcov adaugam un pic de coaja de portocala rasa si oregano

Ambele pate-uri se pot servi pe paine sau ca sos la spaghetele de orez sau soia.

3. Branzica

– o cana seminte de floarea soarelui inmuiate se mixeaza cu un pic de apa si sucul de la o lamaie

– o pastila probiotic
– o ceapa rosie sau 4 cepe verzi
– 2 linguri chimen macinat
– 1 lingurita boia dulce
– sare Hymalaya dupa gust
– piper cayenne
– patrunjel proaspat, se mai poate pune un pic de busuioc

Se serveste pe cracker, se pot umple rosii sau ardei, cu felii de castraveti, se poate decora cu masline.

Cei care au gustat-o au zis ca e mai buna decat reteta originala cu branza normala. Semintele de floarea soarelui se pot inlocui cu nuci caju, migdale sau dupa preferinta.

4. Noua crema de zahar ars

De la Olivia Steer.

ESENTA:
1 cana cu migdale rehidratate 3-4 ore (sau peste noapte)
2 linguri de miere de salcim
2 lingurite de alge gelifiante agar-agar (gasesti aici)
3 cani cu apa filtrata sau Bucovina plata
6 linguri de sirop crud de agave, artar sau yacon (gasesti aici)
1/2 lingurita de praf de vanilie sau semintele de la 1/4 baton de vanilie
un pumn de fructe goji/stafide (la orice plafar sau magazin naturist) pentru ornat

Migdalele se dau prin blender cu multa apa. Se scurg printr-un tifon. Pastram laptele.

Intr-o cratita adaugam o cescuta de apa si lasam sa dea in clocot apoi luam de pe foc si adaugam Agar-Agar [gelatina vegetala]

Apa calduta o amestecam cu laptele de midgale, mierea, vanilia.

Se varsa compozitia bine omogenizata in forme de silicon (sau in pahare mici, aflate la indemina, sau mari, umplute doar pe jumatate) si se tine la rece, 15 minute.

5. Chiftelute cu soia  de la Crazy Good Raw

Ingrediente sos rosii:

6 jumatati de rosii uscate la soare (hidratate o ora)

4 rosii medii proaspete, 1 lingurita de miere, 2 catei de usturoi, 1 lingura suc de lamaie, 3 linguri de ulei de masline extra virgin, cateva frunze mari de busuios proaspat, cateva linguri de apa (daca e cazul).

Rosiile uscate si cele proaspete se taie bucatele apoi se pun in blender alaturi de toate celelalte ingrediente de mai sus. In functie de cat de zemoase sunt rosiile proaspete se pune sau nu apa. Se face un sos foarte cremos si se da la frigider.

Ingrediente chiftelute: 1 cana de migdale (hidratate 4 ore), 1/4 cana sos de rosii facut mai devreme, 1 ceapa rosie mare tocata cubulete, 1/2 lingurita sare himalayana, 1 lingura suc de lamaie, 1 lingurita de ierburi italienesti si cateva fire de patrunjel maruntit.

Ingredientele de chiftelute se dau prin blender incepand cu midgalele. Compozitia se transforma in bile la dimensiunea dorita, iar acestea se pun in deshidrator pentru vreo 4-6 ore sau de seara pana dimineata pe calorifer, dupa instructiunile de la inceput. Se servesc impreuna cu sosul de rosii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s