Elephant

“a) Cel mai mare animal de pe Pământ – balena – este vegană ; consumă exclusiv fito-plancton.

b) Cel mai mare animal terestru – elefantul – este şi el vegan. Ştiaţi că un elefant este capabil să alerge cu 30-40 km/h timp de 3-4 ore neîntrerupt?

 

c) Cel mai longeviv animal terestru este reprezentat de o specie de broască ţestoasă care trăieşte la grădina zoologică din Sidney Australia, fiind atestată documentar din 1776. Ştiţi ce mănânca aceasta ? Salată!

d) Cel mai longeviv animal domestic şi totodată cel mai de povară animal de pe lângă casa omului, a cărui dandură şi tub digestiv seamană ca 2 picături de apă cu ale omului este… calul! Ce mănâncă un cal? Circulă şi un proverb în limba romăna: „mânci calule… carne, lapte, brânză, oua?”

e) Cel mai rapid animal domestic este… iepurele! Ruda sa sălbatică poate ajunge la 72 km/h, fiind la rându-i vegetarian total;

f) Cel mai rapid animal de pe Terra este însă ghepardul, care poate alerga cu 145 km/h! Însă meniul favorit al acestuia este reprezentat de către gazela Thomson. Ştiaţi că din păcate pentru ghepard, tot a 5-a tentativă de prindere a gazelei reuşeste ? Adică de 4 ori scapă gazela şi doar 20% dintre tentative reuşesc? Dacă ghepardul aleargă cu 145 km/h, cu cel putin 145 km/h aleargă şi gazela! Ce se întâmplă însă după 3 minute de 145 km/h? Ghepardul este frânt de oboseală, zăcând la pământ fără putere, între 90-120 minute, în vreme ce gazela… paşte (carne, lapte, brânză şi ouă) ca să aibă vitamina B12 pentru o nouă alergare!?!

g) Fostul recordmen mondial al probei de 100 m plat (Carl Lewis) este vegetarian total de >20 ani şi se antrena cu un cal la galop!

………………………………………………

-Sfat personal faceți un sondaj de opinie printre:

a) persoanele care stau lună de lună la cozi interminabile la farmacii pentru a-și lua medicamentele de pe rețetele compensate și gratuite! Câți dintre aceștia sunt vegetarieni totali? Răspuns: nici unul!

b) persoanele care sunt internate pe secțiile de cardiologie cu infarct miocardic, cardiopatie ischemică, arteriopatie obliterantă, hipertensiune arterială! Câți dintre aceștia sunt vegetarieni totali? Vă spun eu: nici unul!

c) persoanele care sunt internate pe secțiile de neurologie cu accident vascular cerebral ischemic/hemoragic! Câți dintre aceștia sunt vegetarieni totali? Răspuns: nici unul!

d) persoanele care sunt internate pe o secție de oncologie cu diverse localizări tumorale, limfoame sau leucemii! Câți dintre aceștia sunt vegetarieni totali? Răspuns: nici unul! ”

Sursa: Dr. Mărginean Călin – site-ul  Ligia Pop

Advertisements

6 thoughts on “Elephant

 1. Buna,

  Si multumesc frumos pentru mentionarea sursei! Puteti prelua de la site-ul meu fragmente din tot ce vi se pare interesant sau video-urile show-ului Ligia’s Kitchen.

  Numai bine!
  Ligia

 2. Doar pentru ca niste animale au dezvoltat asemenea abilitati si se intampla ca ele sa fie vegetariene nu inseamna ca aceeasi soarta o sa o avem si noi daca incepem sa “rontaim numai morcovi”.

  Bunica din partea tatalui meu a mancat timp de 82 de ani carne, afumata sau tinuta in untura, si a murit din cauza unei boli mintale care vine cu varsta. Nu a fost niciodata internata in spital si nu a avut nici o boala cronica sau operatie de orice fel. Doar o mana rupta la 76 de ani si cate o raceala ocazionala. In ziua mortii ei, ca in oricare alta zi a saptamanii, s-a trezit la 5 dimineata, a lucrat in gradina pana la pranz si apoi s-a culcat, de tot, pentru ca era obosita.
  Imi pare rau, Cristina, dar bunica bate orice exemplu ai gasi.

  Nu neg efectele benefice ale plantelor si faptul ca sunt pline de nutriente dar articolul este mult prea partinitor.

  Decat legume multe, mai bine o dieta echilibrata si MULT sport!

 3. Bunica din partea tatalui meu a mancat timp de 82 de ani carne, afumata sau tinuta in untura, si a murit din cauza unei boli mintale care vine cu varsta. Nu a fost niciodata internata in spital si nu a avut nici o boala cronica sau operatie de orice fel. Doar o mana rupta la 76 de ani si cate o raceala ocazionala. In ziua mortii ei, ca in oricare alta zi a saptamanii, s-a trezit la 5 dimineata, a lucrat in gradina pana la pranz si apoi s-a culcat, de tot, pentru ca era obosita.
  Imi pare rau, Cristina, dar bunica bate orice exemplu ai gasi.

  +1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s