Vacanta

A trecut si saptamana de vacanta in care am mers in Apuseni pe la pesteri si in Brasov.
Abia am reusit sa colectez cateva poze de pe la prietenii cu care am fost asa ca astazi voi scrie doar despre ziua de 30 iulie, cand am fost al Canionul 7 Scari si la Parcul Aventura din Brasov.
Ambele destinatii sunt superbe pentru cei carora le place sa se catere si sa simta lucrurile un pic la “extrem”.
Am facut un video cu amintirile din acea zi iar mai multe informatii despre Canionul 7 Scari gasiti aici, unde e un articol f bine scris:

“Muntii Piatra Mare, cunoscuti impreuna cu Postavaru si sub denumirile de Muntii Timisului sau Muntii Barsei, sunt situati in Carpatii de Curbura, in sudul intinsei depresiuni intramontane a Brasovului. Acesti munti si-au castigat un binemeritat renume prin peisajul armonios si original, prin partiile lor de schi cu grade variate de dificultate, prin calitatea deosebita a dotarilor turistice si, nu in ultimul rand, prin pozitia lor in apropierea municipiului Brasov, in cadrul uneia dintre cele mai cunoscute regiuni turistice din Romania. Culoarul Vaii Timisului traverseaza oblic partea centrala a acestor munti separand in nord-vest Muntii Postavaru si in sud-est Muntii Piatra Mare, care prezinta numeroase asemanari in alcatuirea reliefului si in etajarea climei si a vegetatiei.

Muntii Piatra Mare si Postavaru sunt caracterizati printr-o mare diversitate a configuratiei reliefului, care reflecta alcatuirea lor geologica variata. In cuprinsul acestor munti, cu altitudini sub 1850 m (Postavaru, 1799 m; Piatra Mare, 1843 m), se intalnesc intr-o imbinare armonioasa varfuri semete si creste zimtate, maguri rotunjite si culmi prelungi, depresiuni pitoresti, chei si abrupturi cu microforme spectaculoase. Muntii Piatra Mare au infatisarea unei culmi alungite si asimetrice, cu altitudinea maxima de 1843 m in varful cu acelasi nume, situat in partea lor sudica. Linia celor mai mari inaltimi corespunde unei succesiuni de varfuri ca Piatra Mica (1814 m), GatuI Chivei (1839 m), Bechia (1399 m) separate de inseuari adanci. In partea nordica altitudinile sunt mai coborate si se mentin intre 800 si 1000 m in culmile Highig, Plopig, Bradet si Mardagau cu aspectul unor cupole sau al unor varfuri izolate. Versantul estic, spre Valea Garcinului, este abrupt, fiind parcurs de trasee turistice rare, cu un grad de dificultate ridicat, greu accesibile iarna. Partea vestica a muntelui este fragmentata in numeroase culmi inguste si alungite, separate de vai adanci.”

Continuare

Iar la Parcul Aventura nici nu am cuvinte sa descriu cat de fain a fost. Catarari pe scarite mai mici sau mai mari, tiroliana, mers pe butuci, urcat pe franghie si cate si mai cate.
Sunt mandra de mine ca am reusit sa fac 3 trasee si, oricine doreste sa mearga la Parc Aventura, sa stiti ca vreau sa mai fac o expeditie pe acolo peste cateva luni. So, join in 🙂

Parc Aventura Site

Advertisements

2 thoughts on “Vacanta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s