Eco eco

Insectele pot raspandi boli si distruge recolte cu o viteza devastatoare, astfel incat pot fi considerate arme in terorismul ecologic, avertizeaza Jeffrey A. Lockwood, profesor la Universitatea din Wyoming, citat de The Times. Sunt arme ieftine, distructive, la indemana teroristilor, mai ales ca in prezent sunt ignorate aproape total, spune respectivul articol. In plus, se deplaseaza peste granite si se reproduc repede.

Dupa Primul Razboi Mondial, de exemplu, tifosul, provocat de paduchi, a imbolnavit 30 de milioane de oameni si a ucis cinci milioane. In cel de-al Doilea Razboi Mondial, francezii si germanii au raspandit gandaci de Colorado pentru a distruge recoltele inamicului, iar militarii japonezi au ucis peste 400.000 de chinezi, raspandind purici infectati cu ciuma si muste purtand virusul holerei.

Asadar si prin urmare se vorbeste tot mai des despre ecoterorism si multe babe rasufla usurate ca vezi Doamne nu s-a gandit nimeni pana acum sa puna paduchii cu Ebola pe noi. Se presupune totusi ca e destul de usor. Iei o mana de vrajitori de gene ADN si ii rogi sa creeze un hormonel sau alta substanta care sa incite vrabiutele, viermii, paduchii si alte lighioane mici si vascoase.

Parerea mea e ca si ecoteroristii zilelor noastre nu vor sa ne-o traga asa, brutal, fara lubrifiant si sa isi riste propria piele. Ce faci daca milioanele de lighioane devoreaza tot, inclusiv buncarul ecoteroristului. Cam nasol.
Asa ca, ecoterorismul e o pura problema de egoism.
Nu s-a gasit un terorist care sa fie dispus sa isi asume si varianta ca s-ar putea distruge si pe el. Nu prea vrea. Ca doar e Eco 😀

In alta ordine de idei, din capitolul “traim intr-o lume plina de abur, deci suntem aburiti” m-am amuzat copios azi cand am citit eticheta de la un gel de dus super ieftin: “Gelul de dus X este cea mai buna crema de curatare si iti va oferi prospetime 24 de ore si o excelenta senzatie de catifelare”. Gelul costa 4 ron o sticla de aproape 1 kil.
Parerea mea de copywriter e ca stimatii producatori ar trebui sa scrie asa: Stimate cumparator [cu respect pentru ca e criza si nu trebuie sa suparam consumatorul] pentru pretul asta ai un kil de solutie colorata in vreo 3 variante care te ajuta sa scapi de jeg si va mirosi pe pielea ta cam tot de banii astia. Nu iti catifeleaza pielea, nu te face sa mirosi ca o panseluta ci doar te curata. Atat iti permiti, atat primesti.”
Eu garantez ca omul care ia gel de dus la 4 ron il va cumpara si daca eticheta e una sincera, dezaburita.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s