Povestea vietii lui Iliutza, scrisa cu inima si foarte multe greseli de ortografie

Astazi sunt trist. I-au suspendat site-ul lui Iliutza. Cum, nu stiti care Iliutza?! Iliutza! Noua vedeta a OTV si-a Antena 1. Iliutza e numerolog. Ghiceste-n date de nastere. Te ajuta in viata. Tu esti un om neimplinit si ti-ar placea sa stii viitorul. Ar fi comod. Ar fi cool. Lucrurile ar fi mai usoare. Iliutza te ajuta. Ii spui cum te cheama si pe cat te-ai nascut si el iti spune cateva chestii despre tine, apoi face niste previziuni, apoi iti da niste sfaturi. Misto, nu?

Suna o doamna. Zice pe cat e nascuta si cum o cheama. Se aude un copil plangand pe fundal. Iliutza se uita in foaia pe care a scris data nasterii femeii si isi incearca norocul: “Vad aici ca aveti un copil…”. “Am doi”, spune femeia, usor nedumerita. Iliutza se mai holbeaza o data la foaie si, de data asta, o nimereste: “unul mai mare si unul mai mic?”…

Multi oameni sunt altruisti, suna sa afle chestii despre apropiati, nu despre ei. De exemplu, o femeie cu voce tanara, da o data de nastere ciudata: 23 noiembrie 1951. Iliutza nu poate fi pacalit: “E pentru tatal dumneavoastra?”. Femeia, trista: “Pentru mama, tata a murit!”. Iliutza filosofeaza: “Ei, asta e viata!’.

Iliutza e foarte credincios. Spune ceva despre Dumnezeu sau Fiul Sau o data la doua minute. Il suna un barbat, ii zice data de nastere. “Cum va numiti?”, il intreaba Iliutza. “Iisus”, raspunde barbatul simplu. Iliutza e nitel zguduit in credinta. Tace 10 secunde incurcat. “Mda?”, face, intr-un final. Pare ca a luat o hotarare: nu crede ca l-a sunat Insusi Iisus la ora aceea tarzie din noapte, asa ca o sa-l pedepseasca pe impostor in felul lui: “Aveti mare grija cu bautura!”, zice Iliutza razbunator.

Viziunile lui Iliutza nu sunt intotdeauna foarte precise. Daca cineva il suna dintr-un cartier mai aglomerat, Iliutza se cam incurca, cum reiese si din urmatorul dialog. Iliutza: “Vad un catelus… aveti un animal de casa?”. “Nu…”, zice doamna de la celalalt capat al telefonului fara fir. “A, inseamna ca vecinii”, spune Iliutza, cu o simplitate dezarmanta.

De obicei, Iliutza e atent cu finantele celor care il suna. Ii lasa in direct doar cat sa le spuna o banalitate. “Vad o suferinta in dragoste”, de exemplu. Asta functioneaza de fiecare data. Mai are cateva, mai lumesti: “vad niste afaceri”, “vad niste facturi” sau infailibila “vad un credit” Apelantul confirma, apoi este scos din direct si Iliutza incepe sa-si faca de cap: zice de copii, de examenul la facultate, de viciile respectivului, de contul din banca, de ce masina are, de mancarea preferata, de chestiile pe care n-ar trebui sa le mai faca. Omul probabil riposteaza in van, firul i-a fost taiat de mult. Apoi Iliutza il sfatuieste sa se roage. Mai mult aici.

OLIGOFRENÍE s.f. Stare patologică caracterizată prin rămânerea în urmă a dezvoltării facultăţilor psihice, însoţită uneori de tulburări ale dezvoltării fizice şi de leziuni ale sistemului nervos central, ca urmare a unor suferinţe cerebrale, survenite în perioada intrauterină, în cursul naşterii sau în perioada copilăriei. – Din fr. oligophrénie.

Un video cu oligofrenul aici.

Unul din cele mai savuroase momente:
….6:51 sec
– 24 oct 1949
– 1849 zice Iliuta :))))))
– Doamnă se pare că aveţi un proces
– Nu am cu nimeni…

Mare e gradina si putini au sarit gardul.
L-am vazut pe acest specialist in NIMEROLOGIE de cateva ori la TV. Am ras atunci si rad si acum, cu lacrimi. Voi?

Advertisements

One thought on “Povestea vietii lui Iliutza, scrisa cu inima si foarte multe greseli de ortografie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s