CO2

“Doua cautari simple pe Google genereaza aceeasi cantitate de dioxid de carbon ca fierberea apei pentru pregatirea unui ceai, potrivit unui studiu citat de timesonline.com.
In timp ce milioane de oameni tasteaza pe Google fara sa se gandeasca la implicatiile asupra mediului, o simpla cautare genereaza circa 7 grame de CO2. Fierberea unei cani de ceai produce circa 15 grame.

“Google opereaza mari centre de date aflate in intreaga lume, consumand astfel o cantitate imensa de energie”, sustine Alex Wissner-Gross, fizician la Harvard University, care urmeaza sa publice in curand un studiu privind impactul industriei computerelor asupra mediului. “O cautare pe Google are cu siguranta efecte asupra mediului”.”

Sursa

Opinina mea:
– articolul asta e din planul de PR al celor de la Yahoo
– daca nu mai folosesc Google si ma duc pe strada sa dau de informatie, garantez ca imi voi fierbe vreo 5-6 ceaiuri ca sa ma calmez si sa vedeti atunci cum o sa creasca emisiile de CO2
– daca nu mai folosesc calculatorul pentru corespondenta si scriu scrisori in loc de mailuri, oricat de romantic ar parea, in 3-5 ani ramanem fara paduri.

Asa ca mai bine nu lasam apa sa curga cand ne spalam pe dinti, reciclam, stingem lumina in camera din care am iesit si folosim becuri economice. Fiecare trebuie sa isi aduca contributia, oricat de mica ar parea.
Si, in aceeasi ordine de idei, recomand cu multa caldura An Inconvenient Truth. Nu e un film de duzina. Nu e de vazut cu popcorn ci cu urechile larg deschise.

Apropo…stie cineva de vreo activitate ecologista gen “sa strangem gunoaiele din parcuri etc” ? As vrea sa ma implic dar nu am unde. Si as vrea sa ma implic fizic. Hard work. Munca de jos etc.

2 thoughts on “CO2

  1. Hai sa facem una!!!ne intalnim la primavara, mai multi, intr-un codru si ne apucam de adunat. Apoi, cu masinile personale, ducem la containere si…gata treaba. Sa dam sfoara printre prieteni!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s