Nou an, noua lege

Nici nu a inceput bine anul ca am aflat de intrarea in vigoare a noii legi care “protejeaza nefumatorii de influenta fumatorilor”, cica.

“Legea privind fumatul in locurile publice inchise, intrata in vigoare de la 1 ianuarie, va conduce la cresterea numarului de locatii exclusiv destinate fumatorilor si nicidecum nu va diminua consumul de tutun asa cum estimau autoritatile, spun operatorii de baruri si cafenele.

Pana acum legea prevedea ca barurile si restaurantele sa aiba amenajate spatii speciale pentru nefumatori, fara sa impuna o anumita dimensiune si pozitie. In urma modificarilor facute la legea pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, de la 1 ianuarie fumatul este permis in aceste locatii doar in jumatate din suprafata utila si doar daca aceasta este izolata complet de restul spatiului public. O poarta de scapare o au insa restaurantele sau cafenelele cu suprafete sub 100 de metri patrati unde “proprietarii pot opta daca localul este destinat fumatorilor sau nefumatorilor”. In cele mai multe cazuri optiunea este aceeasi: patronii localurilor aleg zonele de fumatori pentru a nu repeta greselile facute de francezi, de exemplu, care au fost nevoiti sa inchida peste 50% din cafenele din cauza traficului scazut de clienti, in parte si pentru ca au interzis fumatul.”

Poate gresesc……. ca, deh, n-am absolvit scoala de drept, dar noua lege nu vi se pare ca e discriminatorie, abuziva si incurajeaza fumatul?
Cred din ce in ce mai mult ca legile la noi in tara sunt scrise de o gasca de maimute [imi cer scuze regnului maimutesc] cu IQ de 85.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s