Bunica si MSG-ul


Romanian readers only.
From Emilo

“Bunica prietenei mele are 74 de ani. Nu poarta ochelari si e un om foarte activ. Sta impreuna cu familia unui fiu de-al ei si mereu face treaba.
Seara insa, acolo intr-un sat din Moldova, familia se strange ca sa vorbeasca pe Messenger cu copiii plecati in Italia si Spania.
“Unde ai pus maica webcamera aia, aseara?” “Uite bunico, e in spatele monitorului” “Hai repede ca acum ne da buz Anduta si eu nu stiu sa aprind toate astea”

Anduta da buzz si toata familia e aplecata deasupra monitorului. Imaginea sacadata o arata pe Anduta cea blonda in apartamentul ei spaniol zambind. Vocea i se aude clar, sonorul e dat la volum maxim. Ca in fiecare seara, bunica izbucneste in lacrimi pe care incearca cu indemanare sa si le ascunda, ca sa nu le vada nepoata din Spania. Anduta promite ca o sa vina la vara in Romania. “Sa vii maica, sa vii sa te vedem” zice bunica, foarte aproape de microfon.

Matusa prietenei mele, mama Andei, are peste 50 de ani. Vrea sa se pensioneze. Citeste in fiecare dupa-amiaza, dupa ce vine de la fabrica, ziarele. Liberatea, Click sunt primele la rand. Nu stie sa le caute pe Google, scrie din memorie URL-ul. Apoi se ocupa de emailuri. Scrie surorii ei din Alba Iulia si baiatului ei, chelner la un restaurant in Italia. Ataseaza si o o imagine facuta cu camera digitala trimisa de Anda. Imaginea i-a descarcat-o in calculator sotul ei, electrician de meserie, acum pensionat.

Copiii le-au plecat in strainataturi, dar au avut grija sa-i invete exact cum sa faca sa umble cu calculatorul. Le-au scris toate instructiunile pe o hartie, ca sa nu uite ceva. Acesti oameni batrani de la tara sunt ultima generatie de internauti, oricat de ciudat vi s-ar parea asta.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s